WanSaiful.com

Personal thoughts of Wan Saiful Wan Jan

Saiful Bahari


Saiful Bahari with Khairil Annas

Apparently the guy who accused Anwar of sodomy met one of Najib’s aide. Above is the pic taken from Malaysiakini. The Najib’s aide in question is Khairil Anas Jusoh, my senior at Alam Shah. sigh….

.

Filed under: Misc

85 Responses

  1. exumno says:

    mangkuk hayun ni dapat berapa duit drp exhulubalang terdesak? Ni tentu serangan ‘counter attack ! Ceh, kalau DSAI pun hang xleh lawan masa dia nak liwat hang ,sahlah hang ni mangkuk hayun betui. Jangan dok buat cerita la, hanya orang bodo,gila dan terdesak saja yang sanggup buat lawak bodo ni!. DSAI teruskan pejuangan.Jangan tangguh masalagi.Aku meluat betoi la kat depa tu!

  2. pemikir alaf baru says:

    ntah aper2 kudrat lebih kuat dari lelaki berumur 60lbh tapi kata tak rela kena liwat lawan la..ko ni lembik ker aper? kesian kat tunang ko!! malang nasib dia dapat lelaki lemah..dah kena liwat baru nak buat laporan polis la aper la…hmmm kesian2 ingat org simpati agaknya..org kata ko bodoh ader la…ko takder duit nak kawin ker? ala…ko muda lagi rilek la takkan nak kawin sanggup cari duit cara macam ni…ko ikut la pemimpin yg ader sekarang ni hnmmm aper la nak jadi ngan malaysia ni…kita tgk jerlah..

  3. Anti-Saiful Bahari says:

    Apa bukti dia sesenang buat tuduhan tak berasas ni? Biar forensik cek lobang bontot dia ngan lokasi tempat kejadian untuk bukti. Bangang nak mampos bajet kena liwat. Cuba pikir takkan dia tak leh lawan orang tua berumur, Anwar tu sakit tulang belakang lagi tu lagi nak wat tuduhan dia meliwat.

  4. paksam says:

    Wei..korang mana tau..dia Anwar dah 10 tahun x liwat..engko pun satu Epol..bagi ler peluang Anwar sekali..bukan sakit pun..psal nyer lobang bontot engko pun dah kematu pun..bukan baru ni engko buat perkara terkutuk nih..eee..bangan punya budak. bawak bertobat ler..aniaya orang fitnah orang nih berdosa besar..reti2 ler takut Tuhan..kalau tak pun..jaga ler maruah ibu bapa..dan keluarga..sekarang apa dah jadi..sapa yang malu..engko dan keluarga engko jugak kan…binawe

  5. yooohaaa says:

    hai bro…jatuh la standart jantan klu ko buat mcm ni…klu cak cari duit tu banyak lagi cara yg baik….tunang yg ko ade tu bagi kat aku la….
    kesian kat dia nanti klu jd isteri lelaki dayus mcm ko ni…kesian kat dia..nanti klu ko dapat duit dr keje haram ko ni…ko kluar la dari malaysia…org sedang menanti kamu…

  6. hahahehehuhu says:

    cerita rekaan supaya rakyat fikir org bn byr dia buat tuduhan palsu. bos dia yg byr dia. reverse psikologi la ni. dah mcm crita ‘alias’ kat tv tu. wahai rakyat milennium, bukala fikiran korang smua. pandai plak pegi posing dgn org2 kuat bn. dah plan baik smua ni. tapi yg tak pandai tu apsal posing tu sj2 bg nampak tulisan kat blakang pejabat tpm. nak balas dendam je smua ni. lagi best tunang dia keja kat pusat berita rasmi, apalagi pecayala org2 krjaan kat situ. cuba la sama2 kita fikir, smua ni idea kepala otak org yg berani, dah pernah diaibkan sekali & nak balas dendam.

  7. ross says:

    memang bangang btul lah si saipul ni….takkan ler DSAI yg tua tu pun dia tak bleh nak “tolak”,ke mmg dia suks bontot dia kena “taruk”…malang betol kalau dia ada tunang…sedangkan teruna dia telah di “ragut” oleh seorg tua bernama DSAI!!!!! bagi tunang kau kat aku ler!!!!

  8. orang PKR kalau kita kata dia taksub dia maghah baru 3 minggu lepas masa anwar ibrahim dapat pelepasan dari federal court tuk dengar balik tentang kes pemecatan sbagai TPM tak pulak korang cakap mahkamah tak adil. Sekarang bile kene pemimpin agung dia kata tak bleh percaya kehakiman dan polis semua juak2 dia percaya totok giler.. memang sah dilembukan oleh keluarga Aljub yang terang2 melakukan nepotisma.. Dlu masa 98 walaupun aku orang kuat UMNO dulu susah nak percaya dia suka men bontot ni tapi skang bile tgk muka gelabah dia lepas kene tuduh aku percayala. Kalau lepak kat kedutaan turki tak bersalah apsal kuar muka stress giler.. dan dan orang nak bunuh dia.. kalau nak bunuh dah lama dah 98 mati.. tul tak? hancing siot….

    fool me once shame on you, fool me twice shame on me..

    haram jadah..

  9. Assalamu ‘alaikum warahmatullahi wabarakatuh!

    Brother,

    Khairil Anas Jusoh in the photo was a graduate of IIUM of Petaling Jaya campus way back in 1994 from the Kuliyyah Al-Qanun. His classmates one of whom was no other than Wan Anum wan Ismail the sister of Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail, the wife of the de facto adviser of PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim. He is a Pahangite no doubt. He is one of the top law students in his batch. Dia seorang yang baik, tidak tinggal solat. I think he is now a legal adviser to DPM Datu Seri Najib Tun Razak.

    Thank you.

    • dahmenyampah says:

      bro..jngan tengok kulit aja bro…dalam kao x tau bro,solat 5 waktu x tinggal tp moral hancur watpa bro?

      • dahmenyampah says:

        secara logiknya apabila seseorng tu x tinggal solat,cara hidupnya mesti betul2 ikut islam…kan?tp apabila dia solat 5 waktu x tniggal tp moral hancur…that’s mean maybe solat tak betul kot?or…just nak kaburi mata org ….sapa tau????

  10. lankz says:

    alhaj ibrahim asysarawaky,

    Tuan,

    sekadar your info… khairil anas tu memang kaki gay. aku bukan fitnah.. kawan baik aku pun dia pernah goda… cuba ko check dengan member PKPIM batch dia…. semua kenal dia termasuk Marzuki, Shamsul Iskandar, Azizan dll…. tinggal lagi depa malas nak komen pasal dia…. kalau si jambu@saiful datang… jawabnya memang tak tolok tuah la si Khairul Anas ni

  11. lankz says:

    alhaj irahim asysarawaky,

    satu lagi cuba ko tanya khalek awang pasal khairul anas ni…. depa malas nak cerita….

  12. Malunya Bangsa Ku.... says:

    Salam….
    Malunya saya sebagai rakyat Malaysia bila Saiful buat kenyataan!!! Satu dunia baca and kenal siapa tu Saiful!!! Inilah padahnya bila nafsu serakah mengatasi kehendak hati…..Tak ada jalan lain ke siSaiful nak mengatasinya dicelah2 kemelut politik bangsa Melayu masakini yg sedang bercelaru???
    Be gentalmen before you want to kill or stab back anybody cos it will reflect yourself back without saying…
    Fikir2lah…apa akan jadi pada anak2 melayu masadepan!!! Amat malulah saya kini sesama bangsa Melayu memburuk2kan bangsa Melayu ??? Akhirnya anak2 bangsa melayu pada satu hari akan diperkecil2kan dan dipandang rendah!!!! kerana nafsu dan kuasa!!!!
    Pada saya, kenapalah dengan si Saiful ni? Tak terfikir ke? belajar tinggi2 tapi tak boleh berfikir yang “Setiap insan ada kekuatan dan kelemahan” tapi kenapalah kelemahan seseorang itu diperbesarkan setelah kamu telah bersamanya? Dimana kekuatannya setelah Saiful bersamanya? Pelik??? Dikepala otak saya “Pasti ada agenda disebalik kenyataan beliau? Why now? Why now Saiful? Malulah………
    Bagi saya seorang laki laki dia tak akan berdiam diri bila nak kena liwat? Jika dah biasa dan sering kali diliwat dan bersama, kenapa baru sekarang nak buat kenyataan? Jika dah beberapa kali kena liwat dah rasa sedapnya..kenapa baru sekarang nak heboh? Bila tak suka tendang ajalah orang itu atau the 1st time buat ajalah report…?
    Masa rasa nak kena liwat he can just say or give an excuse “I am not that type? or can give so many reason or excuse? A man sure know how to defence himself unless….? Kata laki laki sejati…tak kan tak boleh fikir panjang? kata belajar tinggi?
    Sorry, Saiful..I am not against you..tapi pelik? kenapa Saiful jadi begini? Malukan keluarga, bangsa dan Malaysia!!!!!! Hebat betul siSaiful ini? Jika saya…sampai mati orang akan pandang serong pada saya atau sampai mati orang akan ingat siapa itu Saiful!!!
    Be open minded…..now or before someone think that you sekolah tinggi tapi sanggup cemarkan maruah bangsa dan diri…betul tak???
    Pandangan saya jelas jika seseorang itu penting dan amat dikasihi…buruk baik pasti boleh terima pada masa kita suka tapi bila dah tak suka atau ada masaalah/agenda tersendiri…segala kelemahan dan keburukan selama ini ditutup dan diterima akan nampak menyerlah meskipun selama ini sanggup berkorban untuk menerima hakikat keburukan itu. jadi dimana letaknya erti kekuatan dan kesetiaan????
    Mohon tuhan amponilah aku….dan amankan bangsaku dan negaraku yg kaya dan berdaulat.
    Wassalam

    • haji mokhtar says:

      macamana nak merasa malu jika keluarganya sendiri turut bersama dalam fitnah yg jahat ni..kalau mereka ni bangsa melayu beragama islam,tidak la sampai hari2 keluar kat media,orang2 macam ni mana ada maruah dan harga diri.orang melayu yg beragama islam tidak akan membesarkan berita yg tidak baik jika berlaku sesuatu kejadian yg mengaibkan mereka.keluarga sibangsat ni saje yg seronok sangat kisahnya di diperbesar besarkan diseluruh dunia.betul betul memalukan bangsa dan agama.

  13. halimah ali says:

    Salam. Saya setuju benar dengan pendapat “12. Malunya Bangsa Ku…. – July 6, 2008″. Kalau ya pun di mana maruah diri, agama, bangsa dan tanah air. Seluruh dunia memperkatakannya. Terdesak sangat ke? Tak fikir masak-masak? Tak rujuk ustaz atau kaunselor dulu sebelum buat laporan polis? Sekarang nasi dak jadi bubur? macam mana nak tarik laporan Polis?

  14. hamPAS says:

    kita tengok siapa yang kena? keh keh keh

  15. hattorry says:

    kenapa saiful harus mengoncang dunia politik tanah air yang sememangnya berkocak selepas pilihanraya lalu??apakah saiful sememangnya sekadar ingin mengambil kesempatan untuk mensensasikan orang laen?

  16. HAHAHAHA says:

    BETUL KE SAIFUL KENE LIWAT ATAU DIA MEREKA2 CERITA UNTUK MENAIKKAN NAMANYA??TAK MUNGKIN DIA KENA LIWAT.NAK TAW KENAPA??CUBA ANDA FIKIR SAIFUL TU LELAKI KE PEREMPUAN???KALAU LELAKI KENAPA TAK LAWAN JER ORANG TUA TU??KALAU BETUL PUN ORANG TUA TU MELIWAT SAIFUL NIE MSTI BUKAN KES PAKSAAN INI PEMBERIAN YANG IKHLAS.TAKKAN LA ORANG TUA TU NAK PAKSA KALU SAIFUL TAK BAGI LUBANG DIE.YANG PELIKNYA KENAPA BUAT REPORT??SAKIT HATI SEBAB OWG TUA TU TAK TUNAI APA YANG DIHAJATI KER??.

  17. Ahmad Haikal Ahmad Sufi says:

    Hanya ALLAH sahaja yang maha mengetahui siapa betul dan siapa salah?!!!
    Kita tunggu tengok muka Saiful yang dah x kuar2 beberapa hari nie….
    Tentu media x mau tunjuk kannn!!!!
    Kita dah rakam pengakuan kuluaga dia yang memang Saiful nie budak GAY dari Univesiti lagiiii…
    Tunggu cerita selanjutnya…..

  18. md shah gubah ahmad says:

    saya nak bertanya skim pelaburan kohilal sebab abanyya yang melabur dahulu setitar tahun 90han.sekarang dia sakit dia selalu mengadu macam mana nak dapat kan balik duit.sebab katanya duit tu hasi jual tanah 10k sesen pun ditak makan dari duit jual tanah pusaka.diperlukan duit untuk perubatan.kalau boleh kiranya ada maklumat berkenaan hal ni tolong maklum sebab saya pun tak tau sangat dgn pelaburan kohilal ni.

  19. kaki liwat says:

    anwar kene tahan sebab kau lahanat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  20. kaki JUBO says:

    MELAYU BANGSAT !!!!!!! BAPER JUTA………….KO DAPAT ANJING…….MAK BAPAK KO ……TAK AJAR MCM MANE JD ORG MELAYU AGAMA ISLAM……BANGSAT !!!!!!MEH TUNAH KO AKU JUBO PULAKKKKKKKK HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAA….

    • dljuan says:

      hei babi..ko pergi berjubur ngan mak ko lagi baik la..ko nampak ke anwar tu tak liwat saiful..bodohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..

      • haji mokhtar says:

        orang yg buta hati dan jiwa kacau aje yg percayakan fitnah ni.
        p.s pencacai2 umno lagi la percaya.hidup mati..dah mati hidup balik pun kata betul.kalau tidak, bukan la umno namanya.

  21. jibauk says:

    korang tau tak kat mana umi hafilda n azizan skang nie…dah spoloh taun dah… klo btul dierang nie betul masa buat citer nie dulu..skang nie mesti senang lenang..tapi klu tak betul mesti hancai buncai..time n
    history alwes reveal the truth…cuba korang check pastu citer kat sini.
    pada aku pkr ker bn sama jer..kong kali kong nyer geng..

  22. zainal says:

    it takes two to tango..

  23. ahza says:

    salam… heran betul dengan DSAI, the other day was at Turkish Embassy, claiming that his life was in danger.
    But today, there was a statement from him, having a roadshow in Pahang, Lat week was in Perak.
    Well…. suddenly, no danger anymore???????????????????
    Can’t digest.

  24. Saiful menipu says:

    Saiful hebat. Either this guy is GAY which means he burns in hell by muslim standard OR he is lying which also means he burns in Hell by muslim standard. Any which way you look at it, he is screwed. Saiful meman hebat kena rogol anwar 8 kali. Kali ke sembilan baru buat lapuran polis. Batang Anway cukup besar ya?

  25. Saiful menipu says:

    Sailful memang hebat. GPA 1.9 pun boleh jumpa perdana mentiri nak minta scholarship. Mungkin Najib pun suka main pantat saiful?
    Pantat model mongolia tak cukup. Suka laki laki juga.

  26. lewat liwat says:

    apa punya jantan …… kalu lembik sangat tak leh nak lawan…ko kemut kuat kuat…sure tak leh nak kena jubo…. susah ke nak kemut???…. atau jubo ko memang dah loose…..

  27. ucop says:

    saiful2, insaflah. Glemer sekejap tapi kesannya sampai ke akhirat.

  28. SaifulGay says:

    Lawak la Saiful ni…. GPA 1.9 pun boleh jumpa perdana menteri nak minta scholarship. Bodoh!!! Dah tu yang peliknye senang pulak tu dia jumpa Najib, macam dah lama kenal plak ngan najib. Ketua kampung aku pun tak penah jumpa Najib walaupun sama-sama orang pahang. Senang cerita, ko tanggunlah dosa kat akhirat esok kalo menganiaya orang. Tak sedar lagi ke..org2 yg pernah aniaya Anwar dulu sume dah lingkup. Termasuk Tn. Dr Mahathir sekali…

  29. naz says:

    saiful pondan berapa dapat duit arrrr..bangsat

  30. wan azizah pun kalau dah tak mampu atau nak faham lagi udah monopous lah tu …suruh saja iblis tu kawin lain dengan pempuanlah jangan jantan dari bantai buntut orang… dajal betul iblis tu…. tarak kerja lain ka asyik2 bantai bontot lelaki yang hemsem

  31. i rase you ni pondan la sbb tu x dpt lawan DSAI hehe..

  32. pelik says:

    tah la aku pun heran, kalau betul tak salah nape nak nyuruk kat menteri TURKI. buat selamba je tak boleh ke … kalau mula2 keluar berita takut nape sekarang tak takut, malah boleh katakan hari2 dia nak keluar TV. lagi satu nape tak cadangkan letak 1 org PKR yg dipercayai utk monitor doktor buat DNA , nape mesti takut , apa yg susah sangat simpan jer sample tu dlm peti keselamatan & pasang 2 kunci 1 PKR pegang ! lagi BN pegang abis cerita

  33. hamba allah says:

    aper la org org kat sini berbahasa.aku srdih sbb smuanya melayu dan islam pulak

  34. keli laut says:

    umi hafilda last kitorang jumpa berniaga makan kat sebelah cimb Plaza Pantai (Kerinci Station) tahun 2004. Masa tu nampak macam ader anak sorang. Tapi skarang dah tak berniaga kat situ lagi..
    Tapi tak nampak macam orang susah pun.. Macam janda berhias adalah…. rantai emas ngan gelang dia macam mami penang…

  35. afaizol says:

    memang celaka punya saiful….. buat fitnah..menyorok..keluar laaa..berani kerana benar… org macam ko ni mmg penghancur agama, bangsa dan negara. Duit yang ko jual maruah org x akan kemana… org ramai sentiasa mendoakan ko di laknati Allah.

    ” YA ALLAH LAKNATILAH SAIFUL BAHARI AZLAN KERANA FITNAH KEATAS ORG YG TERANIAYA” AMIN

  36. aman67 says:

    doa orang teraniaya adalah antara doa termakbul seperti janji ALLAH………maka berwaspadalah kepada orang yang menganiaya.

  37. APA NAK JADI!!! says:

    aku rasa saiful ini ada masalah hati dan fikiran kott!!! x pun mental dia problem…..knp skrg dia ckp kena liwat….knp x dulu…pelik!!.
    skrg nie pula dia main2 angkat sumpah kt dlm Masjid….tak takut kena panah petir ke. entah2 sembahyang pun tak cukup, bila mati nie azab apa yg dia akan terima pun saya tak tahu….tambahan pula dia memfitnah dan bersumpah….eeee takutnya…. pandai pula nak cabar DSAI wat sumpah…. buat la depan2…. secara live dari TV dan disaksikan oleh RAKYAT MALAYSIA dan ULAMA2. kalu setakat ULAMA yg dirasuahkan nie tak yah ckp ler…. mana2 pn bule dpt. aku rasa kan… SAIFUL nie ada masalah kot….. dahla dah bertunang, cian tunang die….malang sungguh tunang die…. bawalah tobat NASUHA….. apa lah nak jadi nie….. org kita nie buat malu bangsa lain saja…..ini semua mainan POLITIK!!!!!!!!! RAKYAT MALAYSIA JGN LAH PERCAYA BULAT2…. CUBA FIKIR, KALU DSAI TAK BERTANDING TAK LIBATKAN DIRI TENTU TAK MUNCUL PERKARA SEBEGINI…. TENTU SI SAIFUL NIE KITA PUN TAK KENAL….ENTAH2 DIA DUK BRLIWAT DGN ORG LAIN, ORG LAIN NIE (DSAI) YG KENA…..

  38. mak minah says:

    dengan gembiranya mangsa liwat ni buat press statement siap dengan happynya berjumpa dengan public,.. dari segi logiknya, mangsa liwat menurut pakar psikologi amerika.. adalah murung, tiada minat jumpa orang ramai dan low self esteem. tapi pelik, saiful ni gah dan yakin memberitakan perihal dirinya diliwat. keyakinan ini mungkinkah sebab berjuta $ yg dimasukkan dalam bank akaunnya di luar negara? saiful saiful.. kerana kuasa dan wang kau mengaku sehina itu.. kesian! yang paling malang azab neraka menanti mu.. fitnah dusta akan memakan mu.. kesian tunang mu yang cantik tu.. kesian..

  39. trinittrotoleune says:

    memang dilahirkan bodoh.. tuli dan pekak.. dan satu lagik gila wang… maunye dia tak mengaku macam tu.. kalu di suruh makan taik lembu pun boley dia nih.. cume hulur duit je.. dasar bontot tak bermaruah.. dah puas menonggeng sana sini baru nak wat kenyataan,,, angkat sumpah konon.. sdangkan suruhan semayang lima waktu setiap hari pun di main2kan… apatah lagi sumpah sumpit nih… ko tgk la satu hari nanti saiful… ko jgn terkejot kalu hari mati ko adalah hari yang paling keji dalam hidup ko.. tuhan nak tunjuk senang je.. kadang2 dia bayar cash… tak payah nak tgu cek clear kat akhirat nanti

  40. doa orang teraniya says:

    Musa hasan masuk IJN.. Tuhan bagi warning kat kamu tu.. jangan perlekeh orang yang teraniya.. Nak 2nd warning ke?

  41. MKY says:

    Umur masih muda.Sayang sekali.Pungkog sendiri pun tak boleh nak jaga.Bagi kutu balun pulak.Lepas tu buat laporan dan biar heboh satu Malaysia.Kemudian buat sumpah laknat.Untuk apa semua ni?Dah sapu duit dari para konspirator..hang dok diam sudah la.Sekarang ni mana hang nak letak muka hang.Sampai anak cucu nanti org akan kata hang kaki tahan pungkog.Aku rasa elok hang cari kulit babi dan tampal kat muka hang.Supaya org tak kenal.Keluarga dan ibu bapa hang tentu malu pasai anak depa kaki tahan pungkog.Kalau hang rasa ketagih lagi,tolong la jgn buat dlm Malaysia.Tuhan turun bala bukannya kat hang sorang.Habis sekali kat aku dan seluruh rakyat Malaysia.Apa punya manusia hang ni?

  42. ahza says:

    Hanya ada satu soalan.
    mana pergi semua old boys of MCKK yg sama batch dengan DSAI, yang tampil ke depan,
    tampil mengaku yang DSAI tak pernah buat benda2 mcm ni.
    Saya juga tak percaya yang DSAi sanggup buat mcm ni, tapi pada masa yang sama dok tunggu jugak pengakuan daripada kawan2 lama beliau atas benar atau tidak kes DSAI ni

    Apa ingat senang mahu masuk masjid, rumah Allah yang maha suci,mengaku kena liwat, dan laknat untuk diri sendiri, keluarga dan keturunan atas nama Allah swt.. Bagi seorang yang umat Allah yang waras, hanya kekuatan yang datang drpd Allah swt saja yang mampu menggerakkan perbuatan ini terjadi

    Saya mintak jangan ingat DSAi tu maksum, Datin Seri Wan Azizah tentu lah lebih mengetahui tentang ini, tak pernah buat dosa.
    kalau saiful tu tengah angkat sumpah, Allah swt nak turunkan laknak masa tu, mcm tsunami, boleh jadi masa tu jugak. Masjid tu pun boleh runtuh dengan tiba2

    jadi, tolong lah, jagalah bahasa.. adab dan sopan. segan nak baca sesetengah komen, sebab, ingatlah, kita yang ada adik beradik, anak pinak saudara mara, atas perbuatan kita ni, Allah balas pulak pada kita.

    Jangan lah nasib bangsa kita jadi macam dalam lagu WARISAN
    BUMI DIPIJAK MILIK ORANG!!!!!

    fIKIR2 KAN LAH

  43. BUKAN PERKAUMAN says:

    Bagi saya kes siaful or Anwar, Najib atau Hadi adalah lebih kepada individual yang telah mengheret dan mengaleh tumpuan dan matalamat kita kepada agenda pembangunan insan negara, terutama kaum bumiputra.

    Saya tidak melihat kepada sudut perkauman yang sempit, tetapi kersauan saya kepada kedudukan orang Melayu daripada jangka panjang. Ini berdasarkan kepada fakta sejarah, ekonomi dan pendidikan (e.g pencepaian CGPA > 3.00).

    Tahukah tuan-tuan bahawa

    Pemilikan ekuiti orang Melayu hanya sekadar 18.90 %, itupu menerusi syarikat kerajaan. Dikira daripada pemilikan individu hanya 90% tak perlu kerajaan (BN atau Pakatan)

    Perkara pokoknya Kekuatan ekonomi kaum CINA semakin menguasi POLITIK MELAYU.

    Orang Melayu terlalu banyak berpolitik. Hasil tak ada

    Di Universiti saya sebagai Pensyarah ( terutama 3 uni terbesar USM, UKM, UM dan UPM) majoriti enrolmen BUKAN BUMIPUTRA > 60%. Tahun ini sajaha pemgambilan pelajar KEJ MEKANIK, di USM 90% adalah terdiri daripada BUKAN Bumiputra. W/pun Pensyarahnya adalah 80% BUMI

    Anugerah Sijil Dekan (CGPA > 3.5) sebuah Pusat Pengajian umumnya di USM >90% adalah Bukan BUMI especially CINA.

    Orang Cina tahu kekuatan mereka daripada ekonomi, pelajaran dan mereka mahu sekarang adalah percaturan kuasa Politik yang memberi kelebihan kepada BUMIPUTERA.

    Samada dalam PAS, UMNO dan PKR jangan mudah selesa dengan kedudukan politik anda. PAS dengan islamnya tanpa disedari diguna oleh Kaum Cina untuk mencapai cita-citanya. Urusan agama Baudha bukan masalah antara UMNO dan PAS, PAS UMNO bercakaran orang Cina (Otak CGPA > 3.0) yang sikit-sikit dapat untung.

    Kebanyakan pelajar-pelar non-bumi memandang Sinis kepada orang Melayu (Pensyarah Melayu). Orang Melayu tidak tahu apa yang diperkata bukan Melayu. kerana halangan Bahasa (Cuba belajar bahasa Cina dan duduk dikedai kopi mereka – dengar-dengar apa mereka kata – Melayu.. biarlah dio gaduh… kitya mahu Agong (RM) ok sudah.

    Orang Melayu mudah dibeli terutama dengan wang. Rata-rata orang Melayu banyak bergantung kpd ekonomi kaum Cina (terutama dipnatai Barat). Nak beli tayar, repair accond orang Cina mana Melayu PAS dan UMNO. Jangan lupa orang Melayu masih hidup bergantung dengan percaturan kuasa kerajaan yang sekarang semakin luntur jika kerajaan yang baru (contoh sahaja) membentuk kerajaan — terlampau baik dengan bukan bumi

    Lihatlah fakta-fakta – kebanyakan syarikat-syarikat korperat Cina (CEOnya adalah Cina 70.4), Melayu hanya diambil jadi kerani, jaga, dispatch Boy.). Pakai tudung lagi tak pandang. Orang Melayu sahaja terhegeh-hegeh …..

    Melayu pertengahan saya lihat sekarang udah selesa dengan mereka ada. Dekat INTEL berapa kerat orang Melayu kerja (CGPA RM150 ribu

    Mereka (umumnya) dapat membeli bukan saja rumah serta harta di Malaysia. Tengok Cina singapore …… TEMASEK Holding berupaya membeli Johor

    Perhatian yang diberikan kepada Bumiputera bukan perkauman .. memberi lebih fokus kepada mereka yang memerlukan… Orang Melayu rata-rata otaknya CGPA < 2.2.

    Orang Cina lebih puji mat nemgala dan myanmar — rajin .. Melayu kerja nak sikit, duit nak banyak.. lepak-lepak dengan kedai komputer (kononya bermain dengan teknologi !!!)

    Saya harap orang Melayu bijak berpolitik jangan nak ambil hati orang lain (orang tu belum pasti baik dengan kita – yahudi (singapore -penasihatnta adalah yahudi).

    Jangan terlampau syiok atau terpesong disebabkan dunia cyber, blog, liberal …(ciptaan orang putih melayu pakai saja teknologi).

    Kita ni kian terpinggir……. secara evolusi dan tak sedar

    Fikir-fikirkan

    MALAYSIA – MELAYU
    REPUBLIK RAKYAT CINA, TAIWAN, HONG KONG — Orang CINA
    INDIA – kaum India

    Orang Melayu nak pi mana …. Mana ada orang Cina kerja dengan MPSP atau MBK, Kota setar angakat sampah yang ramai Melayu dan India (semakin kurang)

    SEDARLAH MELAYU — Jgn syiok sendiri

  44. Awang says:

    Kerana duit dan harta orang sanggup jual agamanya, apa lagi harga diri yang sememangnya dah tak ada,
    Ana sudah tengok you tube video dimana bekas PM yaitu DR M menjelaskan dengan jelas dan terang berkata Datuk Anwar tidak ada apa kesalahan semasa dia tangkap.
    Sedang cari video tersebut jika dapat sudah pasti akan di hantar biar semua orang tahu kedudukan sebenar.

    • has says:

      Silap jika kata Dr M ucap DSAI tidak buat salah ,kerana ada video youtube lain yang jelaskan bahawa yang ia cakap itu ialah perli dengan cara sinis.Ada pihak yang menjaja tanpa menyelidik . Cuba lihat cara ia bercakap sambil senyum(Biasa jika kekesalan raut muka cara cakap lain). Antara cakap dalam video lain ialah yang tangkap polis,yang bicara hakim,yang tuduh pendakwa,yang membela peguam,yang hukum hakim,yang buat report polis DSAI.

  45. ANNA says:

    HANYA ALLAH YANG MAHA MENGETAHUI… SIAPA YANG BENAR SIAPA YANG SALAH AKAN MENERIMA BALASANNYA KELAK…INSYAALLAH
    YA ALLAH, PERCEPATKAN KAU TUNJUKKAN KEBENARANNYA, SUPAYA UMATMU TIDAK TERUS BERTELAGAH…

  46. timdmpytb says:

    nau zubillah……
    hari dah nak kiamat…. kau pun bukan bleh idup lame..
    asal da tak de keje ker?
    tak kan la DSAI nak buat keje yang di lak nat Allah itu…
    die dulu pernah di kagumi dan disanjung….
    dan aku yakin die tak sebodoh kau yang buat pengakuan palsu tu…
    yang dulu pun dah menyesal sebab menuduh nie kan nak buat tuduhan tak berasas lagi…doktor da kata takde kesan… nak jugak teruskan tuduhan… bagus sangat ar nie sampai tak takut dosa…
    da cukup pahala dah …. taubat ar pintu masih ter buka… setakat kau dapat yang kat dunia nie takyah la nak kejar…
    fikir la ko dapat kat akhirat nanti…. nau’zubillahmizzalie…..
    semoga Allah memberi petunjuk hodayah keatas mu….

  47. Abang Tun Teja says:

    Khairl Anas tu orang UTARA la! Mana plak Pahang?

  48. conCLUsiON says:

    salam
    hahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahaha……….hukhukhukhukhukhukhukhukhukhuk………hahahahaiahaiahaihaiahihihihihhehhhehehehehehehehehehehehehehhhhhhhhhhh….
    lawak betol lar citer korg sume nieeeeee……….
    terbahak aku bace 1 per1 msg dr sume…..hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah aku ketawe sorg2 kat blik niee……..

  49. conCLUsiON says:

    salam
    lagi aku nk ckap…..
    LAWAK lar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.bye!! slamt bace n ketawe…..

  50. peace says:

    hai kengkawang..leh tau tak ape dh jd pada syaiful skrg nie??
    sape2 dpt info tlg bgtau ek…tp dedengarnya dia ngah sakit tenat..tol ke??katanye tgh berubat…
    leh komen skit …q

  51. Mat Judo says:

    Cerita dah keluar satu dunia. Sampai kelangit ke7.malu…………………………..Kalau aku jadi anak cucunya.Aku lari kat antartika bertapa.Nak putarkan masa.kembali ke tahun 2003.

  52. jasmine says:

    hi
    saiful u r such an idiot and evil
    jejek
    what kind of man u r
    buat malu bangsa sendiri
    bertaubat la
    salam

  53. domm says:

    saiful, harap ko baca komen dr kami ni. sengal lagi ke lobang jubo ko? ke dah pecah? muka ko satu malaysia tahu muka lobang jubo pecah. ahahha brapa juta ko dpt? ko ni kotoq la saiful.

    SAIFUL JUBO PECAH!!!!
    ahahhahhahahaha

  54. anti gay says:

    oooo saiful. tak malu kah mengaku kena liwat dpn org. bg malu agama saja lah. dah lah berani sumpah pakai nama Allah. siapa lah kamu 2. klu saya jumpa kamu saya akan suruh gay satu malaysia pantat kamu. saiful yg bodoh. ni mesti dah biasa kena pantat kat ofis jabatan perdana menteri. pelir siapa yg paling besar sana saiful.

  55. mat cool says:

    jikalau mahkamah pon tak tau kendalikan kes ini tak tau la biar sye yg jadi hakim, bagi sye saiful tu pon kena siasat dengan bertalu talu kerana dia yg buat pengakuan liwat itu, soalanya yg timbul 1. kenapa dia dengan badan yg segak itu tidak boleh melawan jika nak kena liwat, 2. dia diliwat cuma satu lawan satu bukan beramai ramai 3. dia begitu bersunguh sunguh mengaku sampai membawa ke masjid untuk bersumpah 4. tidak berfikir sebelum membuat lapuran walaupom memalukan satu malaysia, 5. mungkin ada unsur suka sama suka jika benar kena liwat, 6. terlalu bonggok

  56. Anwar Iblis says:

    Semua yang anti Saiful akan tahu siapa ANWAR IBRAHIM yang sebenarnya yang bertopengkan manusia berhati iblis dan syaitan.

    Kerana anda tidak pernah mengenali ANWAR IBRAHIM melainkan ALLAH akan menurunkan bala bencana sekiranya ANWAR memerintah negara Malaysia.

    Seperti kaum LUTH yang dihancurkan seperti yang diwahyukan oleh ALLAH SWT melalui AL QURAAN.

    • Kepale hotak ko. says:

      Ko ALLAH ke?Ko taw ke ANWAR tu salah,SAIFUL tu betol?Bila Doc kate xde kesan diliwat,ko percaye x…?Bila dah dibuktikan,da keluar dalam surat khabar,ko amik peduli x…?Xkan setiap hospital yang dorg pergi,kate xde kesan,semua ko xpercaye?Bukti dah nyata,maseh xnak percaya.Kalau dah benci tu,benci lah jugak.Buat lah mcm mne pown,bila hati dah hitam,xnak terima kebenaran,hampeh jugak.Aku sokong pada yang nyata saja.Yang betol,betollah.Yang salah,salahlah.Yang berhati iblis,bertopengkan manusia bukan ANWAR,tapi penyebar fitnah.Ko tak kenal siapa ANWAR.

  57. Kita Islam says:

    Terlalu banyak komen-komen buruk dan kata nista kepada Saiful, sampai bagi orang yang rasional berfikir dan memahami ajaran Allah merasa sedih dan kecewa.Apakah anda betul-betul mengetahui apa yang berlaku antara Anwar Ibrahim dan Saiful? hanya Allah, Anwar dan Saiful yang tahu.Kita di luar ini tidak mengetahui apa-apa.Usahlah kita terlalu berlebih-lebih mengutuk Saiful atas andaian bahawa Anwar Ibrahim itu bersih dan baik.
    Baikkah dia? Selidikilah dari punca-punca yang sahih terutama dari orang-orang segenarasi dengan beliau untuk mengenali Anuar, luar dan dalam. Generasi baru hanya mengenali beliau dari sudut bacaan dan gambaran daripada peristiwa-peristiwa tertentu sahaja yang terjadi menyentuh dirinya.
    Sayang dan kasihan, golongan-golongan suci dan baik seperti golongan agama, nasionalist, anak-anak muda yang berjiwa bersih dll.terpengaruh bermati-matian mempertahankannya atas kepercayaan Anwar bersih dan baik orangnya.Ingat hanya Allah yang tahu….

    Ingat perkahwinannya pun bukan melalui proses adat susila orang Melayu, yang anda perlu selidik sendiri.. Orang baik dan kononnya bakal pemimpin Melayu tidak sanggup melakukan seperti Anwar buat dalam isu perkahwinannya.Soal lewat dan gay beliau, hanya Tuhan yang mengetahui tetapi dalam soal ini pun, saya rasa orang yang paling dekat dengan beliau sendiri pun buat-buat TAK tahu walapun sudah lama tahu.

    Aapapun janganlah kita beria-ia mengutuk dan menghina Saiful.Masjid dan sumpah yang dilafazkan akan mengena beliau kalau beliau berbohong dan akan akan menerkam kepada Anwar Ibrahim kalau beliau betul melakukannya dan gunakan orang ramai yang taksub kepadanya, untuk mempertahankannaya.Bukankah Allah itu MAHA MENGETAHUI DAN BERKUASA?

    • Kepale hotak ko. says:

      Kenapa perkahwinan dia nak diselidik?Perkahwinan xikot adat melayu,xde masalah.Bangsamu bukan agamamu.Yang paling utama sekarang agama.Bangsa xikot langsung pon xape.Nabi Muhammad pown xsuke org perjuangkan bangsa ko tau?Xpernah Nabi Muhammad puji bangsa dia.Ko ckp jgn hina Saiful,yang ko cbe aibkan ANWAR apesal?Jgn mengate org,diri sendiri yang lebih.

  58. rahimirahman says:

    Kita selalu memandang pada luaran atau penampilan seseorang hingga kita kadang-kadang tertipu
    dengan mereka yang pandai bermain kata-kata,banyak cara, perbuatan DSAI yang tidak selari dengannya, angkat sumpah laknat tak nak,kes makamah sengaja dilambat-lambatkan,bagi saya senang saja berani kerana benar kalau betul DSAI berada dipihak yang betul buat seperti saiful angkat sumpah tak payah berdolak-dalih buat buang masa aje

  59. ads says:

    kita semmua percaya pada Allah.Takut kan Allah.Saiful mengaku dengan nama Allah, tak guna 10 lawyer,3 mahkamah,parti politik..cuma guna nama Allah.Allah yang maha mengetahui.. DSAI guna puluhan peguam nak elak pertuduhan..saiful hanya bergantung pada Allah.Kuasa Allah telah menarik DSAI ke mahkamah.Tidakkah ini petanda kebenaran akan timbul? Kalau Saiful berani memfitnah dengan bersumpah laknat dengan nama Allah, yang kamu semua fitnah saiful atas nama apa?mengapa tak sebut demi Allah saiful dibayar?kenapa tak sebut demi Allah kalau tau saiful buat fitnah? sebab kamu semua takut kena laknat?Adakah saiful tak takut kena laknat?

    Tunggu sajelah kebenaran dari Allah.. kenapa nak tambah dosa fitnah memfitnah.?

  60. SITI says:

    Salam.. tapi kita rasa saiful ni betul. Kadang kita yang dibawah ini dirasakan menipu sedangkan orang yang ada duit, kuasa boleh manipulasi keadaan sebenar. Kalau dapat 10 juta pun ini soal maruah sampai ke mati dan alam kubur. Orang akan berkata bila dia mati .. dia ni la dulu yang kena liwat dengan DSAI. 10 juta pun x guna buat apa kita kena tebalkan muka dihina, diketawa etc. Saya rasa saiful betul pasai dia yang sanggup sumpah laknat dan nak sangat perbicaraan dijalankan. Dalam islam kalau ada satu pihak yang x nak sumpah laknat dibuat bermakna pihak tu yang salah. Sumpah laknat bukan main2 dan saiful pun mesti x nak lumpuh seumur hidup dia. Habis tu 10 juta pun apa guna… kalau x mau sumpah laknat di Malaysia.. pi la buat di Makkah depan kaabah. Ada berani ka? Umur dah tua tapi masih x mau buat haji pasai dia x selesai ngan Saiful so dengan Allah dia x akan selesai.

    • Kepale hotak ko. says:

      Manusia ni,kebanyakanya,bila dapat duit,kelabu mata.Xkesah pasal maruah,sumpah,laknat ALLAH dah masa tu.Nak tau sebab apa?Inilah ujian ALLAH,nak uji nafsu makhluk2nya.Angkat sumpah,tapi xde 4 saksi beriman,tergagap2,siap secara langsung pulak tu.Kita xtaw siapa yang salah,siapa yang betul,tapi dah banyak sngt bukti,xpyhlah kita nak bela org yg suka memfitnah,xbaek.

  61. Saya sangat bersetuju dengan pandangan rahimirahman,ads, siti,kita islam dan lain-lain bahawa saiful berada di pihak yang teranyanya. Ikutilah perkembangan isu ini dari awal hingga kini,evidence demi evidence terkeluar dan lagak pihak yang satu lagi berusaha dan berusaha hendak menggagalkan perbicaraan dengan berbagai tektik dan cara…..
    Saya juga merasa sedih dan kasihan kepada individu-individu yang bermati-matian mempertahankan dan berpendapat pihak yang satu lagi bersih murni dan tidak mungkin melakukan perkara yang tidak baik itu untuk kali keduanya ATAS DASAR dia seorang yang baik,berkerisma dan lain-lain tetapi apakah mereka betul-betul arif dan mengetahui 100% soal peribadinya luar dan dalam,kecenderungan nalurinya,minat peribadinya, perlakuannya,perbuatannya atau corak pemikirannya dan hal-hal personelnya? Kita sebagai manusia yang dijadikan Allah, hanya mengetahui dan menyimpan rahsia peribadi kita sendiri tetapi tidak mengetahui 100% rahsia peribadi orang lain hatta adik beradik kita sendiri, lebih-lebih lagi kalau seseorang itu bijak bersendiwara dan berlakon.Allah itu maha berkuasa……dan ingatlah,DUNIA INI ADALAH SEBUAH PENTAS UNTUK SETENGAH-TENGAH MANUSIA MENUNJUKKAN SENI LAKONANNYA….Marilah kita bercakap atas kebenaran yang hakiki kerana itulah sebaik-baiknya perkara yang harus kita perjuangkan…Terima kasih.

    • Kepale hotak ko. says:

      Time Hospital sahkan tiada kesan diliwat,awak terima x?Bila nak kata bersandiwara,berlakon,Saiful lagi arr.Kenapa jumpa Najib,minta biasiswa padahal CGPA 1.9?Sedare pernah terpikir x?Ya,dari awal lagi dah nampak bnyk bukti bahawa si Saiful ni bersubahat ngan Najib untuk kenakan Anwar.Tukar tarikh diliwat 3 kali.Angkat sumpah tergagap2.Org,kalau dah benci,ckp ape pon lah,xjalan gak.Pikir2kan lah oii~

      • Man says:

        Kepada Kepala Hotak ko

        Sdr ini terlalu emotional/sentimen dan bercakap tanpa fakta kerana taksub kepada seorang pemimpin.Anda perlu buat kajian,bertanya orang lebih tahu dan selak2 lah akhbar lama,pasti anda akan menyedari kesilapan anda kerana terpengaruh dengan karisma,ucapan roterik yang berapai-api,perjuangannya orang yg. anda kagumi…Semoga Allah memberi hidayat kpa anda,tapi usah maki hamun orang yang tidak sebulu dengan anda.

  62. rahimirahman says:

    Kepada kepale hotak

    Adakah anda berani berbuat seperti saiful jika anda benar2 teraniya jika anda sanggup memang anda berserah pada ALLAH dan mempercayai qada dan qadarnya serta berserah atas ketentuannya.
    Tapi jika anda sanggup membuat sumpah laknat sedangkan anda hanya mengharapkan ganjaran (wang 10 juta) semata-mata pada hal ia hanyalah dusta belaka anda adalah MUNAFIK DAN JANGAN SAMA ORANG LAIN(SAIFUL) SEPERTI ANDA.
    Sila dengar komen dr asri tentang hal ini dimana dia tidak menyebelahi mana2 pihak tapi jika anda mendengar dan memahami apa yg cuba disampaikan oleh dr asri dgn hati yg terbuka anda akan faham MAKSUDNYA.
    Kita sebagai org islam berfikirlah secara islam bukan menghentam membabi buta dik kerana seorang manusia yang hanya mahluk allah seperti kita juga.Janganlah kerana penampilan luaran kita membutakan mata dan hati kita pada melihat kebenaran.

  63. SETAN says:

    SETAN PUNYA SAIFUL AND BARUA2 KAU… MAMPUSLAH KAU ……… CELAKA KAU …….

  64. rahimirahman says:

    Hai sedara diatas ini ke ciri2 seorang islam,memaki hamun saudara seagama,percakapan seseorang itu melambangkan peribadinya.

  65. ROZI says:

    Assalamualaikum,

    Anwar Ibrahim bukan maksum.

  66. Bro X says:

    Kairil Anas ini dahulunya ada lah pegawai kanan kepada Anwar Ibrahim….
    that’s the fact.
    Anwar,Anas,Saiful 3 in 1 macam kopi kapal api………

  67. Hann Farrell says:

    Hanya ALLAH sahaja yang maha mengetahui..

    • KEBENARAN says:

      Allah yang MAHA mengetahui… Anwar? dia , DNA dan rakaman cctv juga menjadi bukti yang paling kukuh.Janganlah kita begitu yakin mengatakan TIDAK kepada sesuatu yang berlaku bukan di depan mata kita………..apakah anda menetahui segala pergerakannya? atau semua orang tahu segala pergerakan gelap anda? critical thinking perlu dalam membincangkan soal orang ini……………………….terima kasih.

  68. Rasi says:

    Cian semuanya..soalah-olah pasti siapa yang salah dan yang benar..sebetulnya hanya Anwar dan Saiful je yang tahu ape sebenarnya berlaku..kita semua tak tahu dan tak boleh ambil side..Allah S.W.T yang maha mengetahui. Ape kata kalau perkara yang kita sangka rupanya sebaliknya?..siapa yang boleh pastikan? .hanya antara mereka berdua shj yang boleh tersenyum kerana berjaya menipu rakyat jelata..namun Allah s.w.t lebih mengetahui..

  69. Rasi says:

    Kepala hotak ko..dia ni tidal intelectual value..kesian dia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 25 other followers

%d bloggers like this: